2017

Άξιοι Ιππότες του Ερυθρού Σταυρού του Κωνσταντίνου,

Το Τεκτονικό μας Τάγμα τοποθετείται στην κορωνίδα της δομής των Τεκτονικών Συστημάτων και απευθύνεται σε συνειδητοποιημένους Τέκτονες με πρότερη εμπειρία σε άλλα Τεκτονικά Εργαστήρια.

Η θεωρητική του δομή είναι συμβολικά Στρατιωτικού τύπου και ενέχει αυξημένες υποχρεώσεις των μελών του. Η στελέχωσή του είναι καθαρά Χριστιανική και στηρίζεται εκτός από τις Τεκτονικές αρχές και στην δύναμη της Πίστης στον Σωτήρα Ιησού Χριστό!

Από την ανάληψη της διοίκησής του, καταβάλλονται συνεχείς και επίπονες προσπάθειες  για την ανόρθωση του και την θέση του εκεί που του αρμόζει : Στην κορυφής της κλίμακας της εξέλιξης των Τεκτόνων στο Αγγλικό Σύστημα των Εργαστηρίων «Πέραν του Συμβολικού Τεκτονισμού»  που ακολουθούν τα μέλη μας.

Στην σημερινή εποχή, όπου οι επικοινωνίες αγκαλιάζουν σε ταχύτητες φωτός όλο τον πλανήτη μας, όπου οι μετακινήσεις είναι πλέον προσιτές σε όλους τους ανθρώπους, τουλάχιστον του ανεπτυγμένου κόσμου, όπου η παγκοσμιοποίηση έχει σχεδόν καταργήσει τα εθνικά σύνορα,  κανένας δεν μπορεί να κρύβεται από τον εαυτό του! Αργά η γρήγορα ο καθείς εξ’ υμών θα λάβει «τα προς αυτόν οφειλόμενα»!

Με πλήρη γνώση των δυσκολιών της εποχής και της χώρας μας, με συμπαράσταση στους αδελφούς μας που υποφέρουν αλλά και σε άλλους εκτός τους συστήματός μας, όπου μπορούμε να τους βοηθήσουμε, ας μη λησμονούμε ότι η μεγαλύτερη βοήθεια στην κοινωνία μας είναι η προώθηση των Τεκτονικών μας ιδεωδών μέσα και έξω από το Τάγμα μας.

Γι’ αυτό σας καλώ όλους συμπαραστάτες στην προσπάθεια  ανόρθωσης και εξύψωσης που έχουμε δρομολογήσει και τόσο πολύ έχουμε ανάγκη όλοι μας.

Με τις θερμές μου ευχαριστίες στους συνεργάτες μου που με βοηθούν με Πίστη, Ενότητα και Ζήλο να φέρω σε πέρας το έργο που μου αναθέσατε, εύχομαι σε όλους Καλή Δύναμη για την ολοκλήρωση του Έργου μας!

Άρης Σάμιος

 

Μέγας Ηγεμών